Sunday , September 25 2022

UPDATE: Vasile Blaga, candidatul coalitiei pentru Senat

UPDATE: Partidele de la putere îl vor propune pe Vasile Blaga pentru şefia Senatului. UDMR ar fi cerut un minister in plus pent sustine nominalizarea PDL
Partidele au ajuns la un compromis pentru funcţia de preşedinte al camerei superioare, după ce liderii UDMR au pus condiţii pentru a susţine candidatul PDL.
Liderii Coaliţiei s-au intalnit în şedinţa de luni dimineaţă pentru susţinerea unei candidaturi comune la funcţia de preşedinte al Senatului, în condiţiile în care PDL revendică acest post, dar şi UDMR a revendicat poziţia.
Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că, în şedinţa Coaliţiei, membrii acesteia “s-au certat” pe tema candidaturii la şefia Senatului. Conform surselor citate, în cadrul acestor discuţii UDMR ar fi solicitat “anumite lucruri” în schimbul renunţării la pretenţia de a-i reveni funcţia de preşedinte al Senatului, “eventual conducerea unui nou minister”.
Liderii coaliţiei de guvernare s-au certat, în şedinţa de luni dimineaţă, pe tema candidaturii la şefia Senatului, au declarat, pentru Mediafax, surse democrat-liberale, care au relatat că Uniunea ar fi cerut conducerea a încă unui minister pentru a renunţa la candidatura la Senat.
 

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …