Cea mai sângeroasă zi din ofensiva israeliană: Peste 120 de palestinieni si 13 israelieni, ucişi duminică în Fâşia Gaza

reportersite
21 iulie 2014, 9:06

Fasia GazaPeste 120 de palestinieni si 13 soldati israelieni au fost ucişi de bombardamentele armatei israeliene la o periferie a oraşului Gaza, duminică, în ziua cea mai sângeroasă a conflictului, în care 13 militari israelieni au murit, de asemenea, iar unul a fost răpit, potrivit Hamas, afirmaţie dezminţită însă de Israel. Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU.

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „numărul tot mai mare de morţi” în Gaza şi a anunţat că şeful diplomaţiei americane, John Kerry, va merge la Cairo luni şi va încerca să găsească un „armistiţiu imediat”, relatează AFP.

Liderii palestinieni şi Liga Arabă au acuzat Israelul de comiterea unei „crime de război” prin atacarea periferiei Shejaiya, în timp ce secretarul ONU Ban Ki-moon a început un turneu în regiune pentru a încerca să pună capăt conflictului care a ucis deja 476 de palestinieni de la începutul campaniei israeliene, la 8 iulie.

La rândul său, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă, duminică seara, la New York, la cererea Iordaniei, membră a Consiliului, după un apel în acest sens lansat de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, aflat în vizită în Qatar, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, după ce cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi în urma unor atacuri israeliene, duminică, în Fâşia Gaza, relatează AFP.

„Fac apel la ţinerea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU”, a declarat Abbas într-o alocuţiune televizată.

Situaţia din Fâşia Gaza este „insuportabilă”, a apreciat preşedintele palestinian.

Cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza, duminică, au anunţat surse din cadrul serviciilor de salvare.

„Cel puţin 100 de persoane au fost ucise astăzi”, a anunţat pentru AFP Achraf al-Qoudra, purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare palestiniene din Fâşia Gaza.

Potrivit unui ultim bilanţ, cel puţin 438 de palestinieni au fost ucişi de la începutul conflictului în Fâşia Gaza, la 8 iulie.

În rândurile israelienilor, 13 militari ai brigăzii Golani au fost ucişi în ultimele 24 de ore în Fâşia Gaza, ridicând la 18 numărul militarilor morţi de la începutul ofensivei.

reportersite