Ce le-a cerut Basescu partidelor la consultarile de la Cotroceni

reportersite
17/12/12 ora:11:11am

Traian Băsescu este aşteptat să anunţe luni,la ora 12.00,  în urma consultărilor de la Cotroceni cu partidele parlamentare, numele viitorului prim-ministru. Potrivit România TV, Victor Ponta a fost singura propunere a partidelor pentru poziţia de prim-ministru. Traian Băsescu le-a spus liderilor partidelor că va anunţa premierul deemnat după ora 12.00.

Băsescu le-a cerut liderilor USL, prezenţi la consultări, să “ocrotească Opoziţia”, să modifice Constituţia, legea electorală şi să adopte noua Lege a Sănătăţii.

Băsescu nu ar fi comentat în nici un fel propunerea USL privind funcţia de premier şi a precizat că va anunţa premierul după ora 12.00.

Din partea partidelor, singura propunere pentru poziţia de prim-ministru a fost Victor Ponta, susţinută de partidele din USL, respectiv PSD, PNL, PC şi UNPR, au relatat aceleaşi surse.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, luni, la Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi ai minorităţilor naţionale din Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Consultările au durat aproximativ 30 de minute, iar singura propunere făcută în cadrul discuţiilor a fost Victor Ponta.

De altfel, înainte de a merge la Cotroceni, Ponta declara că desemnarea premierului este “o simplă formalitate”.