Wednesday , November 30 2022

Ce i-a scris Angela Merkel lui Iohannis

scrisoare merkel

Cancelarul german Angela Merkel sustine candidatura lui Klaus Iohannis la Presedintia Romaniei, in care se regasesc “o serie de virtuti care in Europa sunt foarte apreciate” si spera intr-o victorie a ACL la alegerile de pe 16 noiembrie.
Klaus Iohannis a prezentat, joi, o scrisoare primita de la Angela Merkel, datata 28 octombrie, argumentand la Adevarul LIVE ca nu a vrut “sa epateze cu scrisori de sprijin si cu sprijinul unor politicieni remarcabili”.
Tonul scrisorii nu este unul formal si inca de la inceputul epistolei cancelarul german pune accentul pe “bucurie”.
Textul integral al scrisorii:
“Stimate domnule Iohannis,
Cu bucurie am aflat ca veti candida la alegerile prezidentiale din data de 2 noiembrie din partea Aliantei Crestin Liberale.
Cetatenii romani regasesc in candidatura dumneavoastra o serie de virtuti care sunt foarte apreciate in Europa. Din functia de primar al orasului transilvanean Sibiu ati dovedit competente administrative si spirit european autentic. Prin trecerea PNL la popularii europeni si prin alianta incheiata cu PDL ati reusit sa creati o forta puternica a clasei de mijloc. Va doresc multa determinare si energie si sper intr-o victorie a dvs. si a Aliantei Crestin Liberale.
Va salut cu prietenie,
Dr. Angela Merkel”
Klaus Iohannis a prezentat joi o scrisoare de sustinere din partea Angelei Merkel, in care cancelarul german isi declara sustinerea pentru candidatul ACL.
“Sigur ca ma sustine! Mi-a si scris pe tema asta. Da, am o scrisoare de la domnia sa. Nu sunt genul care sa se laude cu sprijinul altor politicieni”, a declarat Klaus Iohannis, la Adevarul Live.
Klaus Iohannis a aratat o scrisoare din data de 28 octombrie 2014, primita de la oficialul german, in contextul in care fusese intrebat despre relatia contracandidatului sau, Victor Ponta, cu cancelarul german. “Stiu si cine a intermediat vizita. Stiu si ce-au vorbit. Nu-i cazul sa se laude”, a comentat Iohannis.
Candidatul ACL nu a oferit prea multe detalii, insa a explicat de unde stie de vizita lui Ponta in Germania: “Foarte simplu. Un politician foarte apropiat de mine a fost acolo”.
Pe de alta parte, Iohannis a declarat ca nu a existat un plan ca Angela Merkel sa vina in Romania si a respins ideea ca aceasta si-ar fi anulat vizita. “Probabil a fost dorinta unui jurnalist de a veni cu o chestiune senzationala. Nu am considerat ca este cazul sa epatam in aceasta zona”, a adaugat el.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …