Monday , February 6 2023

Ce-a vrut sa obtina Hollande de la Obama, dar a primit un refuz politicos

hollande-obama

Sosind marti in celebrul Birou Oval al Casei Albe, Francois Hollande stia deja ca va fi foarte dificil sa-l convinga pe Barack Obama sa accepte Rusia intr-o mare coalitie impotriva Statului Islamic, iar dupa cele doua ore ale intrevederii raspunsul american a fost intr-adevar un refuz politicos.
“Rusia ar putea juca un rol doar daca accepta sa-si concentreze bombardamentele doar pentru a distruge Statul Islamic”, a declarat Barack Obama, potrivit FranceTvinfo.
Marea coalitie cu Rusia nu mai este la ordinea zilei, iar Francois Hollande nu mai utilizeaza aceasta expresie. Divergentele cu Rusia sunt chiar scoase in prim-plan. Presedintele francez se aliniaza pozitiei americane.
Plecarea presedintelui sirian Bashar al-Assad ramane un obiectiv prioritar si, dupa 11 zile de la atentatele din Paris, Barack Obama promite sa intensifice actiunea militara in Siria, exprimandu-si in limba franceza solidaritatea: “Vive la France! Nous sommes tous Francais”.
Francois Hollande isi continua turneul prin lume pentru a obtine cat mai mult sprijin posibil in lupta impotriva grupului Statul Islamic.

Vezi si

A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani. “Sunt …