Monday , November 28 2022

CCR: Guvernul NU a răspuns solicitării de a comunica numărul celor din listele electorale

Curtea Constituţională constată, în motivarea hotărârii privind referendumul din 29 iulie, că scrisoarea primită de la Guvern în 20 august nu răspunde solicitării CC de a comunica “numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate (până la 10 iulie 2012)”.
“Datele comunicate, în cea mai mare parte, nu au legătură cu solicitarea formulată de Curte”, se mai arată în motivarea Curţii Constituţionale.
Curtea explică faptul că numărul persoanelor ale căror acte de identitate au expirat, ca şi numărul persoanelor cu drept legal de şedere în afara ţării al căror domiciliu se află în România nu privesc solicitarea formulată de CC.
“În concluzie, singurul număr care, potrivit datelor comunicate de Guvern, poate fi luat în considerare la actualizarea listelor electorale permanente, este acesta din urmă, respectiv 34.654 persoane, reprezentând: persoane decedate, persoane având statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, persoane care au pierdut cetăţenia română, persoane fără drept de vot, persoane bolnave psihic care şi-au pierdut drepturile electorale, persoane cu corecţii CNP”, se mai arată în motivare.
Curtea aminteşte că, de altfel, şi Guvernul a arătat că numai aceste 34.654 de persoane trebuie radiate din listele electorale permanente.

Vezi si

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Fostul baron social-democrat Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi, a fost …