CCR a respins sesizarea Guvernului: Moțiunea de cenzură poate fi depusă în sesiune extraordinară 

reportersite
15 septembrie 2020, 11:00

Curtea Constituţională a României a respins sesizarea premierului Ludovic Orban pe tema conflictului dintre Guvern și Parlament, după depunerea de către PSD a moțiunii de cenzură în sesiune extraordinară.

Astfel, judecătorii au constatat că nu a existat un conflict juridic între cele două instituții.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură”, se arată într-un comunicat al CCR.

Curtea Constituțională precizează că decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică primului-ministru și președinților celor două Camere ale Parlamentului.

Potrivit CCR, argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial.
În replică la decizia de azi a Curții, premierul Ludovic Orban a spus că așteaptă să vadă motivele, dar că, oricum, el nu consideră că e respinsă sesizarea.

„N-a respins sesizarea (Guvernului – n.r.), a considerat că nu este conflict, ca să nu se pronunţe pe fond – hai să nu ne facem că nu înţelegem”, a arătat Orban, la sediul PNL.

El a adăugat că doreşte să vadă mai întâi o comunicare oficială.

„Întâi vreau să văd o comunicare oficială. Din informaţiile care au răzbătut de la CCR, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond.

Asta este de fapt decizia Curţii. Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie în care ei au considerat că nu e conflict, ca să nu se pronunţe pe fond”, a precizat premierul.

spotmedia.ro

reportersite