Monday , February 6 2023

CCR a devansat decizia privind referendumul la solicitarea lui Basescu

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a cerut devansarea deciziei Curţii Constituţionale privind referendumul, relatează Realitatea TV. Judecătorii de la Curtea Constituţională au hotărât să preschimbe termenul de judecată de la 31 la 21 august.
Decizia a fost luată într-o şedinţă a Curţii care a durat peste şapte ore. Anterior, CCR dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.
Curtea Constituţională a României a mai decis, în şedinţa de marţi, că erata privind listele electorale este legală. Cinci judecători au solicitat invalidarea referendumului. Potrivit unor surse, înainte de a se da această erată către Monitorul Oficial, preşedintele CCR Augustin Zegrean ar fi discutat telefonic cu majoritatea colegilor săi, care au fost de acord cu această rectificare.
Curtea Constituţională a României s-a reunit marţi pentru a decide în privinţa referendumului. USL a cerut validarea consultării populare fără prag de prezenţă. Potrivit BEC, 46,24% dintre români au votat pe 29 iulie. Numărul voturilor valabil exprimate DA – 87,52% (7.403.836 voturi), NU – 11,15% (943.375 voturi). Voturi nule înregistrate – 1,32% (111.842 voturi).

Vezi si

Patru cutremure în mai puțin de două ore în România. Cel mai mare a avut magnitudinea 4,5

Patru cutremure de intensitate mică și medie s-au produs luni dimineața în România în mai …