Sunday , April 21 2024

Cazul Sorina: Procurorul general cere revizuirea sentintei de adoptie si fetitei sa ii fie interzis sa iasa din tara

Procurorul general Bogdan Licu cere Curtii de Apel Craiova sa revizuiasca sentinta definitiva prin care s-a dispus incuviintarea adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita de 8 ani din Baia de Arama, luata vineri cu forta de autoritati din casa. Fetita fusese adoptata de o familie de romani din SUA.

Bogdan Licu a formulat astazi o cerere de ordonanta presedintiala adresata Tribunalului Mehedinti, prin care a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora adoptata, pana la administrarea probelor in dosarele penale constituite la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, informeaza Ministerul Public intr-un comunicat remis Ziare.com.

“Prin actiunea formulata s-a solicitat si obligarea parintilor adoptatori sa asigure minorei, in Romania, un program de consiliere psihologica pentru o perioada de 3 luni”, arata sursa citata.

Totodata, printr-o actiune separata adresata Curtii de Apel Craiova, a fost formulata o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus incuviintarea adoptiei internationale a minorei, solicitandu-se schimbarea in tot a deciziei atacate, in sensul respingerii apelurilor ca nefondate.

In temeiul art. 512 Cod Procedura Civila, a fost solicitata si suspendarea executarii acestei hotarari, arata sursa citata.

“La data de 21.06.2019, procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din C. pen cu aplic. art. 38 din C. pen., fapte in legatura cu judecarea dosarului avand ca obiect cererea de adoptie internationala a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal in care procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o perchezitie la domiciliul asistentului maternal”, precizeaza procurorii.

Vezi si

Presa din Ucraina: Partidul pro-rus AUR ar putea lansa ”provocări informaţionale anti-ucrainene”. Posibilă coordonare de către Kremlin

Partidul românesc  pro-rus „Alianța pentru Uniunea Românilor” (AUR) ar putea lansa în curând o serie de …

2 comments

 1. Sau spus multe si am auzit destule…
  UN SINGUR LUCRU A_TI UITAT: SA INTREBATI SI COPILUL UNDE VREA SA STEA???????

 2. Maria Günther

  Sa nu se incheie cam asa… Dupa ce atatia n-au vrut sa adopte copila:

  … Era sa aiba o familie ca toti copiii norocosi, mai ales ca s-a nascut in Romania… Dar, n-a fost sa fie!
  … Era sa fie adoptata de persoana maternala care 7 ani a avut-o sub nas avand concurenta altor vreo 122 de nasuri strambate dar… N-a fost sa fie!
  … Era sa traiasca in America, fiind adoptata de o familie care ar fi luat-o cu bratele deschise si din cand in cand mai se afla cum ii merge, ce-a realizat, in fine, ar fi aflat si EA ce e NORMALITATE… DAR, N-A FOST SA FIE!

  °°° d-nu licu s-a pus de-a curmezisu de-ai fi crezut ca vrea el sa o adopte dar… CRED…
  CA…
  DIN PACATE
  A ajuns la vreun orfelinat.
  ( Ca doar persoana maternala nu cred ca are sanse sa o adopte, chiar daca a batut ceasul al 99-lea ).
  SUMMA SUMMARUM
  :
  A ramas in Romania cum urlau unii pe strazi si o persoana din Cabinetul Madamei Tussauds care vantura cu 30 000 EURO…
  !!! MA, dar aveti parale si eu care, auzindu-va doar vaicarelile va credeam la ananghie!!!
  … DE UNDE, in definitiv, ma intreb inca… BANI NEGRI???… Scuzati dar si fiul meu a donat
  1 000 de Euro la Crucea Rosie, cu ani in urma, cand intrase la servici si de atunci sant cativa anisori, castiga bine dar nu cred ca, cu tot sufletul lui de AUR, ar avea 30 000 de donat acuma, nu de alta dar ar fi CHIAR PLEITE!!!

  … Mai departe???…
  Imi vin in cap tot felul de descreierati, mai ales ca si ca romanca nu pot sa ma debarasez de JEGUL cu care am fost cu ANI… mai exact 39 de ANI in urma, improscata de cucuvele motate si de cacati romanesti cu ochi, cum i-or ranji si fluiera sau…
  Haideti, ca atata imaginatie aveti si singuri…
  APOI
  … VIOLATORI…???
  Dar, Ce? Aveti voi asa ceva???

  Nici macar 7 la pachet sau niste neni sau niste fufe din centrul de plasament care-i mai fura si din mancare si din ce mai pot…
  ASA, ca dragnea, dar pana acum auzii ca doar el o lua peste bot!

  Hai…
  Sa vedem, ce ADEVAR cu JUSTITIA voastra la iveala IESE
  SI… Cui de Sorina o sa-i mai pese…