Cazul Săpoca. A murit încă o pacientă. Bilanțul deceselor a ajuns la șase

reportersite
26 august 2019, 11:47

Una dintre victimele agresiunii de la Spitalul Săpoca, internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a murit luni dimineaţă, informează Ministerul Sănătăţii.

„Ministerul Sănătății a fost informat că una dintre victimele agresiunii de la Spitalul Săpoca, internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a decedat în această dimineaţă. Numărul deceselor se ridică, astfel, la 6. Pacienta avea 79 de ani şi suferise o intervenţie chirurgicală complexă, pe toată perioada tratamentului a fost în stare gravă, intubată, instabilă hemodinamic, ventilată mecanic”, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănpătății.

La Spitalul Universitar mai este internată o pacientă de la Săpoca, în stare stabilă. În cadrul spitalul Sf. Pantelimon, pacienta internată a fost transferată în cursul zilei de vineri la Spitalul Județean Buzău-secția Neurologie.Pacientul care suferise intervenția chirurgicală este în continuare intubat, în comă profundă, grav.

La Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar este o pacientă de 62 de ani, programată luni pentru intervenție chirurgicală. Pacientă 83 ani – evoluție pozitivă, anemia corectată, în cursul săptămânii e posibil să fie transferată înapoi la Buzau. Pacient 60 ani – evoluție pozitivă, în tratament convențional, e încă deschisă opțiunea pentru soluția chirurgicală;

La Spitalul Floreasca, starea pacientului se menține gravă. Cu toate că sedarea a fost oprita, coma nu s-a superficializat. Prezintă pusee severe de hipertensiune arterială și stări febrile. Prin lipsa de progres clinic, șansele pacientului scad progresiv, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Amintim că, în noaptea de 17 spre 18 august, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, un bărbat în vârstă de 38 de ani internat cu sevraj etilic a atacat mai mulți pacienți cu un stativ de perfuzii.