Saturday , December 2 2023

Cazul #Colectiv: Dosar penal pentru Sectia de Arsi de la Floreasca

colectiv10

Sectia de Arsi Floreasca, cea mai moderna unitate din Romania, in care ranitii de la Colectiv nu au putut fi tratati, desi era complet echipata, nu functioneaza nici astazi. Asa ca procurorii dispus urmarirea penala in rem, adica fata de fapte, fara a fi vizate persoane.
Dosarul a fost deschis miercuri, dupa ce Corpul de Control al Guvernului a sesizat parchetul, insa abia vineri informatia a iesit la iveala.
Infractiunea pentru care procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au deschis ancheta penala este de abuz in serviciu, a declarat procurorul Daniela Dediu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru agentia News.ro.
Corpul de Control al Guvernului a sesizat Parchetul in urma controlului efectuat la Sectia de Arsi a Spitalului Floreasca din Capitala dupa ce ea nu a putut fi folosita in cazul ranitilor de la Colectiv.
In vara anului 2013, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca a platit aproape 39 milioane de lei, fara TVA, firmei Gemedica pentru amenajarea Sectiei de Arsi. Unitatea a fost inaugurata, in prezenta ministrului Nicolae Banicioiu, pe 9 iunie 2015, iar spitalul a platit contravaloarea echipamentelor catre firma Gemedica in zece zile, desi nici in prezent unitatea nu este pe deplin functionala.
Ioan Lascar, seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie de la Spitalul Floreasca, declara pe 8 mai 2016 ca Sectia de Arsi de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, pe care o aprecia ca fiind o investitie “deosebit de costisitoare”, este perfect functionala si ca asigura “asistenta de inalta calitate intr-un domeniu medical extrem de delicat”.
Dupa controlul efectuat de Guvern, Lascar a sustinut ca a semnat procesul-verbal pentru achitarea echipamentului “avand angajamentul ferm al furnizorului pentru reinstalarea intr-o noua locatie adecvata din punct de vedere tehnic, cu respectarea cu maxima acuratete a procedurilor de instalare pentru asigurarea securitatii maxime in exploatare”.
Desi au trecut aproape trei ani de la semnarea contractului, iar firma nu si-a indeplinit angajamentele asumate, acelasi spital a semnat un nou contract de achizitii cu aceeasi societate.
Din iunie 2015, societatea Gemedica a castigat cu spitalele din intreaga tara alte 34 de contracte publice.

Vezi si

Iohannis: 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că în România mai sunt multe lucruri de făcut, …