Tuesday , October 4 2022

Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita. 50.000 de credinciosi au participat la slujba. 63 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale 

Catedrala Mantuirii Neamului din Bucuresti a fost sfintita, duminica, in cadrul unui eveniment la care au participat mii de credinciosi din intreaga tara, oficialitati si invitati de peste hotare.
Conform Pro TV, 50.000 de oameni au participat la slujba de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului.
“Cu ajutorul lui Dumnezeu, am sfintit altarul acestei catedrale numita a Mantuirii Neamului, sau Catedrala Nationala. Dam slava lui Dumnezeu si multumim tuturor celor care ne-au ajutat si care ne vor ajuta in continuare. Pentru, ca asa cum se vede, mai sunt unele lucrari pentru terminarea turlei pantocrator, turlei centrale, iar dupa aceea urmeaza pictarea bisericii in mozaic. Speram ca peste trei ani sa revenim la sfintirea picturii in aceasta catedrala”, a spus Patriarhul Daniel, dupa citirea Actului de sfintire, informeaza Agerpres.
Patriarhul a anuntat ca, dupa Sfanta Liturghie, pana joi, “toti credinciosii ortodocsi, barbati si femei, vor putea intra in Sfantul Altar, sarutand Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfanta Masa si cerand ajutorul lui Dumnezeu pentru oferirea dorintelor de bine”.
Pana la ora 13:00 au avut nevoie de ingrijiri medicale 63 de persoane, dintre care 3 au fost transportate la spital, informeaza ISU. A fost foarte frig, iar pompierii au impartit paturi credinciosilor care urmareau afara, pe ecrane imense, slujba de sfintire. In interior au avut acces 2.000 de invitati.
Catedrala Nationala, cum mai este numita, urmeaza sa fie finalizata abia in 2024, iar in clipa de fata constructia este “la rosu”, nu a fost inca receptionata si nu are autorizatie de la ISU, astfel ca intregul eveniment se desfasoara “pe raspunderea proprietarului”, adica a bisericii.
De altfel, constructorul catedralei a primit chiar vinerea aceasta o amenda de 10.000 de lei pentru “incalcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de santier pentru acest obiectiv”.
Presedintele Klaus Iohannis nu a participat la eveniment, acesta aflandu-se duminica la sesiunea extraordinara a Consiliului European.
 
 
 
 
 

Vezi si

Mesaje false, privind prezentarea în magazinele E.ON, transmise clienților companiei

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false, transmise via Whatsapp/SMS în numele companiei, …