Thursday , March 28 2024

Cătălin Voicu a fost eliberat din arest

Foto:EVZ.ro
Senatorul Cătălin Voicu a părăsit, luni seară, Penitenciarul Rahova, în urma deciziei Completului de cinci judecători al instanţei supreme, el susţinându-şi nevinovăţia la ieşirea din arest.
“Sunt complet nevinovat”, a spus Cătălin Voicu, la ieşirea din penitenciar.
Senatorul şi-a îmbrăţişat soţia care îl aştepta. Ulterior, s-a urcat în maşina colegului său de partid, Şerban Nicolae, care i-a fost avocat în dosar.
Acesta l-a dus cu maşina pe Voicu până în faţa casei, unde senatorul a fost întâmpinat şi de alţi membri ai familiei, precum şi de alte persoane, care l-au îmbrăţişat.
Printre cei care l-au aşteptat pe Voicu se afla şi un bărbat îmbrăcat în haine preoţeşti, care se afla în capătul scărilor.
Completul de cinci judecători al instanţei supreme a menţinut decizia Secţiei penale a instanţei supreme care a hotărât că senatorul poate fi cercetat în libertate.
În cazul lui Voicu, instanţa a dispus măsura interdicţiei a părăsi localitatea.
În cadrul procesului de fond, avocaţii lui Voicu au arătat instanţei de fond că s-a încheiat audierea martorilor şi că mai trebuie administrat doar probatoriul de fond.
Până la decizia de luni, Secţia penală a admis de patru ori eliberarea din arest, în trei situaţii recursul procurorilor fiind admis la Completul de cinci judecători.
Luni însă, Completul de cinci judecători a respins recursul procurorilor, hotărând eliberarea lui Voicu.
În acest dosar, senatorul Cătălin Voicu este în arest preventiv din 30 martie 2010, el fiind judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.
Totodată, Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie. Aceştia au fost şi ei arestaţi preventiv, dar în 13 aprilie 2010 au fost puşi în libertate.
Procurorii afirmă că, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu, “prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator”, ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.
De asemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.
Procurorii au pus sechestru asigurător pe suma de 200.000 de euro, aparţinând omului de afaceri Costel Căşuneanu. De asemenea, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător pe un imobil ce aparţine lui Marius Locic, a cărui valoare estimată este mai mare de 119.000 de lei.
Următorul termen de fond al dosarului a fost stabilit pentru 7 septembrie.

Vezi si

Horia Constantinescu a demisionat din funcţia de preşedinte ANPC pentru a candida la Primăria Constanţa

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit …