Monday , September 26 2022

Cat va ispasi, de fapt, Adrian Nastase din pedeapsa de 4 ani cu executare

adrian-dana-nastase

Fostul prim-ministru Adrian Nastase, condamnat luni la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Zambaccian, ar putea sta in spatele gratiilor doar cateva luni.
Astfel, fostul presedinte PSD ar putea sta in inchisoare sapte luni, adica diferenta dintre o treime din noua pedeapsa – un an si patru luni – si perioada deja petrecuta in inchisoare, intre iunie 2012 si martie 2013.
Explicatiile au fost facute de unul dintre avocatii fostului premier, Ion Cazacu, la Digi 24.
“Va putea fi propus pentru o eliberare conditionata dupa ispasirea unui rest de pedeapsa. Ar trebui sa execute o treime din pedeapsa. Fata de cele opt luni pe care le-a executat deja, mai ramane un rest de pedeapsa”, a precizat Cazacu, mentionand ca fostul ministru de Externe ar putea beneficia si de faptul ca are o varsta de peste 60 de ani.
Potrivit avocatului lui Nastase, situatia este una “neplacuta si grava”.
“Lucrurile pot fi privite si din acest punct de vedere: O situatie neplacuta si grava. E o pedeapsa grea si complicata. O sa vedem, o sa analizam, a fost doar o reactie la cald, pentru ca trebuie sa citim cu atentie aceasta minuta. Comentariile sunt de prisos la ora aceasta”, a mai spus Ion Cazacu.
Fostul premier a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, luni, in dosarul “Zambaccian”. De asemenea, sotia sa, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.
ICCJ a decis si confiscarea a 400.000 de euro din averea sotilor Nastase.

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …