Tuesday , November 28 2023

"Cartel Alfa" face apel la toţi bugetarii să oprească voluntar lucrul

Confederaţia “Cartel Alfa” a făcut apel la toţi bugetarii să oprească voluntar lucrul în toate sectoarele şi solicită Guvernului să-şi respecte obligaţiile către angajaţi, să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale şi să renunţe la măsura reducerii salariilor cu 25 la sută.
“Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel Alfa» lansează un apel la solidaritate prin întreruperea voluntară a lucrului în toate sectoarele bugetare. Este momentul să dovedim, fiecare dintre noi, spirit de solidaritate cu colegii noştri din finanţe, la fel ca şi pentru toţi colegii din sectorul bugetar care au decis să protesteze nu numai pentru neplata stimulentelor financiare, ci şi pentru reducerea cu 25% a salariilor”, se arată într-un comunicat de joi al confederaţiei.
Reprezentanţii “Cartel Alfa” susţin că întreruperea voluntară a lucrului este o formă legală de luptă pentru respectarea tuturor drepturilor în România.
“Fiecare cetăţean trebuie să fie solidar cu această luptă, trebuie să rejectăm tendinţele de manipulare a unor persoane cumpărate de actuala putere”, au spus liderii “Cartel Alfa”.
Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel Alfa” a anunţat că susţine revendicările salariaţilor din Ministerul de Finanţe şi ANAF, care şi-au declarat nemulţumirea faţă de faptul că li s-au redus drastic veniturile, în unele cazuri chiar cu 70%, prin reducerea salariilor şi prin neacordarea stimulentelor financiare de două luni (deşi acestea nu sunt bugetate).
“Salariaţii au înţeles să protesteze prin întreruperea voluntară a lucrului, o soluţie de criză generată de situaţia de criză care se accentuează cu trecerea timpului. Protestul lucrătorilor este răspunsul la atitudinea Guvernului care refuză să-şi asume măsuri şi soluţii de relansare economică generate prin dialog social”, se mai arată în comunciat.
Sindicaliştii “Cartel Alfa” mai spus că unele patronate “interesate numai de acţiunea de maximalizare a propriilor profituri” ar trebui să îşi asume situaţia în care s-a ajuns datorită politicilor de blocare a unui dialog social responsabil, “situaţia gravă a evaziunii fiscale pe piaţa muncii şi nivelul salariului minim fiind expresia acestora”.
“Guvernul şi-a făcut o practică din impunerea unor măsuri aberante, după care este primul care strigă că nu s-ar respecta legea, imediat ce încep să apară critici întemeiate. Guvernul îi atacă în mod direct pe salariaţii din România, iar actualul Cabinet dovedeşte că pur şi simplu nu-i pasă de legile în vigoare pe care le schimbă sau aplică după bunul plac al unor conducători vremelnici. Guvernul dovedeşte că nu-i pasă de situaţia dramatică a cetăţenilor României pe care este gata să îi sacrifice fără remuşcări!”, mai susţin reprezentanţii “Cartel Alfa”.
Sindicaliştii cer Guvernului să-şi respecte obligaţiile către angajaţi, să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale şi să renunţe la măsura reducerii salariilor cu 25 la sută.
“Acum mai mult ca niciodată trebuie să reamintim întregii clase politice că şi noi, ceilalţi cetăţeni, trăim în această ţară. Pentru că este România tuturor românilor, nu numai a unor diferite personaje plasate în diferite funcţii de conducere care îşi imaginează că pot dispune de vieţile noastre după bunul lor plac!”, au mai arătat reprezentanţii “Cartel Alfa”.
Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

Vezi si

Gorghiu: Fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă pentru o infracțiune asimilată celei de evadare

Fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, între 6 luni și …