Wednesday , June 7 2023

CARNE DE CAL, etichetată drept carne de vită, distribuită în şapte RESTAURANTE din România

O parte din carnea de cal etichetată drept carne de vită a fost trimisă la şapte restaurante şi unităţi de tip fast-food, produsele nemaifiind găsite la aceste unităţi întrucât au fost achiziţionate cantităţi mici, de trei-patru kilograme.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ţurcanu, a declarat că, potrivit listei de distribuţie de la depozitul din judeţul Ilfov unde a fost găsită carne de cal etichetată drept carne de vită, cantităţi din lotul respectiv au auns în unităţi din industria alimentară, informează Mediafax.
Unităţile respective au fost verificate de inspectorii ANSVSA, care au constatat că acestea au achiziţionat cantităţi mici de carne de la depozitul din Ilfov, respectiv aproximativ trei-patru kilograme pe fiecare unitate, acestea nemaifiind găsite, a precizat Mihai Ţurcanu.
Preşedintele ANSVSA a precizat că în depozitul din Ilfov a fost găsită carne congelată etichetate drept “vrăbioară de vită”, probele ridicate în urma verificărilor indicând faptul că este carne de cal.
Totodată, Mihai Ţurcanu a spus că au fost sesizate Poliţia Ilfov şi Poliţia Alba, pentru a se verifica de unde provine carnea, existând posibilitatea ca aceasta să fi fost adusă ilegal în unitatea de depozitare.
Carnea găsită în depozitul din judeţul Ilfov a fost sechestrată, firma fiind sancţionată şi totodată fiind suspendată activitatea acesteia până la soluţionarea problemelor.
Mihai Ţurcanu a precizat că în România sunt 35 de unităţi autorizate pentru tăierea cailor.
El a mai spus că ar putea fi probleme la produsele din carne de cal doar dacă tăierea se face în alte unităţi decât cele autorizate.
Problema descoperită de inspectorii sanitar-veterinari a fost etichetarea cărnii, în sensul că erau etichetate legal doar lăzile, nu şi pachetele cu carne.
Carne de cal etichetată drept “vrăbioară de vită” a fost găsită într-un depozit din judeţul Ilfov, de către inspectorii ANSVSA, care au stabilit că aceasta provine de la un depozit frigorific din Alba şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi.

Vezi si

Încolțit de proteste, Guvernul crește din această lună salariile polițiștilor, militarilor și angajaților din Sănătate la nivelul maxim pentru 2022 

Salariile de bază ale statisticienilor şi registratorilor medicali, infirmierelor şi brancardierilor, precum şi ale altor …