Thursday , September 29 2022

CARNAGIU: 47 de copii de gradinita au murit intr-un accident in Egipt

Ministrul egiptean al transporturilor, Mohamed Rashad el-Matini, şi-a înaintat sâmbătă demisia preşedintelui Mohamed Morsi după coliziunea dintre un tren şi un autobuz şcolar în care şi-au pierdut viaţa47 de copii, a anunţat agenţia oficială de presă MENA, citată de Xinhua.
Portalul egiptean Al-Ahram Online scrie că el-Matini consideră că răspunderea pentru acest accident cade şi asupra sa. Totodată, şi şeful Autorităţii Căilor Ferate Egiptene, Mostafa Qenawi, şi-a prezentat demisia şi va fi anchetat.
Potrivit Associated Press, o oficialitate din domeniul securităţii a declarat că trenul a lovit sâmbătă autobuzul care transporta spre şcoală copii de grădiniţă, în urma impactului pierzându-şi viaţa cel puţin 47 de copii. Al-Ahram Online scrie că în autobuz se aflau 60 de copii şi că bilanţul victimelor ar putea creşte.
Oficialitatea egipteană a precizat sub rezerva anonimatului că accidentul a avut loc în momentul în care autobuzul încerca să traverseze şinele de cale ferată în apropierea unui sat din oraşul Manfalut, în provinca Assiut (sud). Potrivit acestuia, se pare că bariera de la trecerea de cale ferată nu a fost coborâtă, deşi trenul se îndrepta cu viteză către acea zonă.

Vezi si

14 magazine Auchan, închise temporar. 50 de magazine din țară au fost amendate cu 750.000 lei

Inspectorii ANPC au amendat, în urma controalelor, 50 de magazine Auchan din toată țara cu …