Wednesday , January 19 2022

Care sunt cei trei pasi de urmat pana la reinstalarea lui Basescu

Decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului din 29 iulie nu îşi produce efectele imediat, fiind necesară redactarea şi citirea hotărârii respective întâi în plenul Curţii, apoi în Parlament iar, la final, publicată în Monitorul Oficial. Numai după acest moment Traian Băsescu se va putea reinstala la Palatul Cotroceni.
Curtea Constituţională se va reuni din nou, miercuri, în şedinţă, pentru a citi hotărârea privind invalidarea referendumului în plen. Ulterior, aceasta va fi transmisă Parlamentului, care va trebui să se reunească în şedinţă pentru a lua act de ea. Apoi, decizia Curţii, care este obligatorie, va trebui publicată în Monitorul Oficial, din acel moment producându-şi efectele.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îşi doreşte foarte mult ca, marţi, Curtea Constituţională să ia o decizie “albă, neagră, validare, invalidare”, dar să o ia neapărat, el subliniind faptul că orice amânare a luării unei decizii ar însemna de fapt prelungirea instabilităţii politice.
“Îmi doresc foarte mult, vorbesc ca prim-ministru acum, ca mâine să se ia o decizie, oricum va fi, albă, neagră, validare, invalidare, dar mâine să se ia decizia, pentru că orice prelungire înseamnă de fapt o prelungire a instabilităţii”, a declarat Ponta, luni seara, prin telefon, în direct la un post de televiziune.

Vezi si

Zece asociaţii protestează faţă de hărţuirea unui jurnalist din Brăila de către DIICOT

Zece asociaţii şi organizaţii neguvernamentale au solicitat, miercuri, intervenţia ministrului Justiţiei, a procurorului general, a …