Wednesday , February 1 2023

Captura record de droguri in Romania, la granita cu Ucraina: Heroina de 40 de milioane de dolari

droguri

O cantitate record de heroina a fost confiscata in Romania, miercuri, la granita cu Ucraina, valoarea drogurilor ajungand la 40 de milioane de euro.
E vorba de o retea de traficanti monitorizata inca din 2011, cu nume de cod “Green Arrow”, iar pe teritoriul tarii noastre au fost prinsi patru membri, doi romani si doi turci stabiliti in tara noastra, informeaza DIICOT.
Ei voiau sa treaca granita prin Vama Petea, din Satu Mare.
Marfa cantareste peste 320 de kg si era transportata in doua tiruri. Ea se afla intr-un rezervor dublu, iar pentru ca pachetele cu heroina sa nu poata fi identificate de cainii antrenati in acest scop, ele au fost imbibate in condimente.
Drogurile proveneau din Afganistan si urmau sa fie transportate prin Romania in Ucraina, iar apoi in Olanda. De asemenea, autoritatile au confiscat si 120.000 de euro cash aflati asupra lor. In desfasurarea actiunii s-au folosit, potrivit autoritatilor, “toate mijloacele investigative permise de lege”.
Este cea mai mare captura de heroina inregistrata pe teritoriul tarii noastre.
Informatiile au fost prezentate intr-o conferinta de presa sustinuta de Daniel Horodniceanu, procuror-sef la DIICOT, si de Claudiu Cucu, comisar-sef de politie ce conduce Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Vezi si

Decizia Curţii de Apel Bucureşti: Frații Tate rămân în arest preventiv

Fraţii Tate rămân în arest preventiv, potrivit deciziei de miercuri a Curții de Apel București. …