Saturday , January 28 2023

Cântărețul Ducu Bertzi, audiat în dosarul Societății Române de Radio

ducu bertzi

Ducu Bertzi, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), a fost audiat, luni, în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, el declarând că procurorii l-au întrebat despre o firmă de turism despre care nu ştie nimic.
“M-au întrebat despre o firmă de turism, habar nu am de ea. Nici nu s-a vorbit despre firmă”, a spus Ducu Bertzi, la ieşirea din sediul Poliţiei Române, unde a fost audiat în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.
Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost citat şi el pentru a fi audiat luni în dosarul privind achiziţii de servicii de turism, însă nu se poate prezenta pentru că este internat de trei zile la Spitalul “Sfântul Pantelimon” din Capitală.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat, în 17 noiembrie, că a început urmărirea penală faţă de 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, printre care Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.
“Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, au arătat procurorii.
Anchetatorii au făcut în 17 noiembrie percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.
realitatea.net
 

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …