Monday , January 24 2022

Camera Deputaților a votat redeschiderea piețelor. Legea trebuie promulgată de Iohannis

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, în calitate de for decizional, legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul a dispus, între altele, închiderea pieţelor, ca măsură anti-COVID. Liderul PSD Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir au formulat însă un amendament care revocă măsura închiderii.

“Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile (…) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, spune textul amendamentului.

secretarasite Liderul PSD a explicat astfel susţinerea acestei modificări.

“Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. #PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești. Vom vota mâine (marţi) în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Înainte de votul în plen, amendamentul social-democraţilor a fost adoptat în comisia abilitată, conform procedurilor parlamentare. Printre cei care au votat favorabil modificarea propusă de PSD s-au numărat şi parlamemtari PNL.

În plen, au fost 173 de voturi în favoarea legii şi unul singur împotrivă. Au fost 93 de abţineri, de la PNL şi USR.

Pentru ca amendamentul să intre în vigoare, este necesar ca legea să fie promulgată de preşedinte.

antena3.ro

Vezi si

Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 – 28.000 de cazuri

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că în cursul săptămânii viitoare ne putem aștepta la o …