Friday , December 9 2022

Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea deputatul Marko Attila

marko attila

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea DNA de a permite arestarea deputatul UDMR Marko Attila, implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP.
Cererea de încuviinţare a arestării preventive a fost aprobată cu 171 voturi pentru, 108 contra şi 3 abţineri. Cei de la UDMR s-au opus arestării colegului lor de partid.
Votul a fost secret cu bile.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a întocmit marţi un raport pe această solicitare, dar nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru a se da aviz favorabil arestării preventive.
Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Parlamentului ridicarea imunităţii pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Potrivit DNA, fapta a fost săvârşită în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în dosarul în care a fost reţinută, alături de alte persoane, şi şefa DIICOT, Alina Bica.
“În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Marko Attila, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se arată într-un comunicat al DNA.
 
 
 

Vezi si

Ambasadorul României în Austria, chemat în ţară pentru consultări

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări, această decizie …