Friday , May 31 2024

Buna reclama: Un jurnalist britanic scrie despre "Romania romantica" in Daily Mail

Încet-încet, străinii descoperă din ce în ce mai mult frumuseţea şi pitorescul vieţii rurale în România. Un jurnalist britanic de la prestigioasa publicaţie Daily Mail a realizat o excursie în Maramureş şi a rămas profund impresionat de ce a întâlnit acolo.
În articolul intitulat “România romantică”, jurnalistul Nick Maes duce cu gândul cititorii britanici într-o lume idilică şi destul de înapoiată, pe care el a găsit-o în Maramureş. Ziaristul este impresionat de faptul că într-un loc în care este atât de puţin probabil să întâlneşti celebrităţi, decoratorul interior Nicky Haslam şi Prinţul Charles şi-au cumpărat proprietăţi.
“Am simţit că m-am întors cu 100 de ani în urmă atunci când am întâlnit patru ciobani mulgând oi. (…) După ce şi-au terminat treaba şi au venit cu adevărata brânză, m-au invitat să luăm prânzul împreună: am mâncat sarmale, gogoşi şi am băut palinca de mere, specific locală”, povesteşte jurnalistul britanic.
Nick Maes vorbeşte, de asemenea, şi despre ospitalitatea renumită a maramureşenilor. “Oriunde m-am dus am fost primit cu ospitalitate, dar şi cu palincă”, se amuză Maes.
Britanicul le vorbeşte compatrioţilor săi şi despre Cimitirul Vesel de la Săpânţa dar şi despre târgul de animale de la Ocna Şugatag.
Una peste alta, articolul din Daily Mail reprezintă, cu siguranţă, o bună propagandă făcută pentru turismul rural din România, fiind apreciate eforturile românilor pentru ca oaspeţii să se simtă bine dar şi costurile considerate foarte reduse de un occidental. Autorul vorbeşte, de asemenea, despre peisajele splendide pe care a avut ocazia să le întâlnească dar şi despre experienţele culinare deosebite pe care le-a trăit.
Pentru a oferi informaţii complete pentru britanicii care doresc să vadă această parte a României, jurnalistul a precizat că pentru 10 zile petrecute în satul Breb, cu toate mesele şi activităţile incluse, preţul excursiei a fost de 485 de lire sterline.

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …