Thursday , May 6 2021

Bulgarii redeschid barurile, restaurantele și cafenelele

Bulgaria își va redeschide, de săptămâna viitoare, restaurantele, barurile de zi și cafenelele, care vor funcționa, începând de luni, 1 iunie, la întreaga lor capacitate, conform unui ordin emis de Ministrul bulgar al Sănătății. Barurile de noapte rămân, momentan, închise, informează Agerpres.

În plus, pe lângă baruri și localuri de alimentație publică, îşi pot relua activitatea de la 1 iunie teatrele și şcolile de dans.

Școlile de dans vor funcționa la 30% din capacitate în interior sau 50% din capacitate în aer liber. De asemenea, sunt permise concertele şi alte evenimente culturale şi de divertisment. Noul ordin exclude însă barurile de noapte.

Redeschiderea teraselor a fost permisă în Bulgaria încă din 5 mai.

Conform deciziei ministrului, starea de epidemie rămâne în vigoare până în 14 iunie. Până în prezent, în Bulgaria s-au înregistrat 2.460 de cazuri de coronavirus şi 133 de decese după contaminare, la o populaţie sub şapte milioane.

Guvernul de la Sofia a declarat starea de urgenţă în 14 martie; au fost interzise deplasările, s-au închis şcolile şi mallurile, iar multe firme şi-au limitat sau încetat activitatea ca urmare a restricţiilor şi a reducerii cererii. Relaxarea măsurilor a început la sfârşitul lui aprilie.

Vezi si

Ministrul Sănătății: Erori de raportare în CoronaForms, în aproximativ 1.000 de cazuri de decese ale unor pacienţi cu COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară că au fost descoperite erori de raportare …