Friday , April 26 2024

Bugetari din toata tara au oprit lucrul

Mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă şi din casele de asigurări de sănătate au oprit lucrul, joi, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor, care protestează pentru a doua zi consecutiv.
Joi dimineaţă au încetat activitatea, pentru a doua zi consecutiv, angajaţi din Finanţe din judeţele Cluj, Iaşi, Prahova, Buzău, Timiş, Constanţa, Braşov, Vaslui, Neamţ, Galaţi, Alba, Arad, Gorj, Dâmboviţa, Argeş, Bihor, Covasna, Bistriţa-Năsăud, Harghita.
Liderii sindicali şi alţi reprezentanţi ai salariaţilor din Finanţe au început o nouă rundă de negocieri cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi oficiali ai ministerului, chiar în cabinetul ministrului.
Numeroşi salariaţi aflaţi în faţa cabinetului ministrului spun că singura soluţie pentru a renunţa la protest este ca la finalul negocierilor să se decidă primirea stimulentelor pe ultimele două luni şi obţinerea unor salarii decente.
“Nu ştiu ce se poate negocia. Noi vrem să ne primim banii cuveniţi, stimulentele pe ultimele două luni, şi atunci încetăm protestul”, a declarat unul dintre manifestanţi.
Aproximativ 300 de angajaţi de la Finanţe se află pe holul de la etajul I al ministerului, dar angajaţii vin şi pleacă prin rotaţie, mulţi dintre ei ocupându-se şi de problemele de serviciu.

Angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate au încetat lucrul

Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate, inclusiv cei ai CNAS, au oprit lucrul, joi, la ora 12.00, şi au ieşit din birouri, rămând să protesteze pe holurile instituţiilor, în semn de solidaritate cu colegii lor din finanţe, muncă şi administraţie.
“Suntem şi noi solidari cu ceilalţi protestatari. Şi noi avem multe probleme şi nemulţumiri”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti.

Şi angajaţii ANOFM protestează

Şi angajaţii de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti au oprit activitatea, joi, de la ora 9.00 şi au ieşit pe holurile instituţiei, cerând să primească drepturile salariale care le-au fost sistate. Reprezentanţii acestora discută, la ora transmiterii acestei ştiri, cu ministrul Ioan Botiş.
Unele confederaţii sindicale şi federaţiile din educaţie au anunţat că îi susţin pe angajaţii care protestează şi au cerut Ministerului Finanţelor, ANAF şi Guvernului să plătească de urgenţă stimulentele salariale.
Liderii sindicali au anunţat că, din cauza nemulţumirilor care s-au adunat în timp, vor fi protste în cascadă în toată ţara.
Angajaţii din Poştă şi Comunicaţii s-au alăturat protestelor
Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, ce reprezintă interesele a peste 30.000 de membri de sindicat din Poşta Română, se solidarizează cu acţiunile de protest ale angajaţilor din sectorul bugetar – funcţionari publici şi personal contractual, poliţişti, angajaţi din învăţământ sau din sănătate, au anunţat, joi, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical, într-un comunicat de presă.
Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii au anunţat că membrii organizaţiei vor participa la acţiunile organizate în solidaritate cu colegii din sectorul bugetar, precum şi la protestele decise deja de confederaţiile sindicale naţionale.
Sindicaliştii din Poştă şi Comunicaţii spun că dacă acţiunea de protest a angajaţilor din sectorul bugetar va continua şi săptămâna viitoare, vor organiza pichete la toate sediile de prefecturi din ţară, iar în Bucureşti vor avea loc acţiuni în faţa ministerelor unde se desfăşoară conflictele de muncă.

Zeci de cadre didactice din Capitală protestează la sediul Ministerului Educaţiei

Câteva zeci de cadre didactice din Capitală protestează, joi, la sediul Ministerului Educaţiei, în semn de solidaritate cu colegii din toate domeniile de activitate, aceştia cerându-i ministrului Daniel Funeriu să îşi dea demisia şi strigând “Daţi-ne banii”.
În faţa Ministerului Educaţiei s-au adunat aproximativ 30 de sindicalişti, afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ FSLI), care spun că au venit în semn de solidaritate cu colegii din celelalte sectoare de activitate care au oprit lucrul.

Angajaţii din Ministerul Transporturilor protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul

Angajaţii din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) s-au solidarizat, joi, cu colegii lor de la Finanţe şi protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul, nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25%, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Salariaţilor din MTI.
“Această mişcare de protest se manifestă prin purtarea unei banderole tricolore pe braţ, fără întreruperea activităţii. Angajaţii MTI îşi manifestă nemulţumirea cu privire la reducerea venitului cu 25% (real 40%) şi solicită majorarea salariului minim pe economie”, au precizat reprezentanţii Sindicatului Salariaţilor din MTI.

Vezi si

Guvernul a aprobat joi plata pensiilor înainte de Paşte 

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a anunţat că Guvernul a aprobat, în ședința de joi, …