Thursday , May 23 2024

Budăi: Noi în România nu mai avem impozitare unică

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a afirmat, marți, că în România nu mai există o cotă unică de impozitare, dând ca exemple scutirile acordate celor cu venituri mici sau cele două tipuri de impozitare pentru societățile comerciale, relatează Agerpres.


“Noi în România nu mai avem impozitare unică. (…) Avem pensionari care până la 2.000 de lei nu plătesc absolut niciun leu impozit și se plătește doar pentru suma de peste 2.000 de lei. Avem în economie (…) societăți comerciale care plătesc 1% impozit pe venit, alții care plătesc 16% impozit pe profit și exemplele pot continua”, a declarat Budăi la Ploiești, în cadrul unei conferințe de presă.
El a adăugat că liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, s-a referit în special la deducerile care ar putea fi acordate celor cu venituri mici atunci când a adus în discuție problema impozitării progresive.
“Când a vorbit Marcel Ciolacu de impozitare progresivă, nu s-a gândit la a introduce, în primă fază (…), cote mai mari de impozitare, ci, din cauza problemelor apărute cu prețurile (…), să acordăm anumite deduceri pentru cei cu salarii mai mici. Asta a fost baza discuției, nu neapărat pentru a introduce categorii de impozite mai mari. Va solicita președintele partidului o discuție în coaliție, ce va ieși din coaliție, vom comunica”, a precizat ministrul social-democrat.

Vezi si

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, anunță Institutul Național …