Saturday , January 28 2023

Bucurestiul a depasit rata de infectare de 3 la mie. Prefectul Capitalei anunta ca abia maine se vor lua decizii, inclusiv privind scolile

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat duminică, atunci când Bucureşti a atins pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, că nu va convoca astăzi Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Potrivit cifrelor, incidenta de infectare de 3,02 la mia de locuitori înseamna că Bucureștiul intră în scenariul roșu, ceea ce ar presupune inclusiv închiderea şcolilor.

“Nu. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă judetene și cel municipal se întrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci dacă astăzi s-a anunţat, 48 de ore înseamnă luni şi marţi. 3,02 e foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni, e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat duminică prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu (foto), potrivit edupedu.ro.

Printre restricțiile impuse la atingerea pragului de incidenta de 3 la mia de locuitori intr-o localitate se numără: obligativitatea măștii de protecție în toate spațiile deschise, închiderea cinematografelor și interzicerea concertelor și spectacolelor, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior, închiderea sălilor de jocuri de noroc. De asemenea, restaurantele și cafenelele din hoteluri și pensiuni funcționează doar la 30% din capacitate și deservesc exclusiv clienții cazați acolo.

Masurile sunt luate pentru 14 zile, urmand ca apoi situatia sa fie reevaluata in functie de evolutia epidemiei.
secretarasite

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …