Sunday , September 25 2022

Branza cu E-coli: Auchan si Metro retrag produsele Lactate Bradet

lactate

Auchan si Metro au anuntat, marti dupa-amiaza, ca au retras inca de luni de la comercializare produsele provenite de la firma romaneasca Lactate Bradet din Arges.
Asta dupa ce presa a relatat, luni seara, ca in supermerketurile Auchan din judetul Arges inca se mai gaseau la raft produse lactate de la furnizorul respectiv, in contextul in care inspectorii sanitari au descoperit bacteria E-coli intr-un lot de branza.
“Dupa ce informatiile au aparut public, Auchan a decis sa retraga inca de ieri toate produsele din sortimentatie de la furnizorul Bradet, fara ca aceasta masura sa fi fost solicitata de autoritati. Va reamintim insa ca din declaratiile transmise de catre domnul Daniel Lupu, Director DSV Arges, lotul cu probleme nu s-a regasit in hipermarketuri”, se precizeaza intr-un comunicat Auchan remis Ziare.com.
B1 TV a publicat, luni seara, o stire in care avertiza ca in magazinele Auchan din Arges inca se gaseau produse de la Lactate Bradet, la trei ore de la anuntul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Jurnalistii au mentionat ca au cerut un punct de vedere de la Auchan, insa nu au primit un raspuns pana la transmiterea stirii.
La randul lor, reprezentantii Metro au aratat ca lantul de magazine “a actionat prompt si preventiv procedand la retragerea de la vanzare, inca din seara zilei de luni, 29 februarie 2016, a tuturor produselor marca Lactate Bradet (din categoriile smantana, sana, lapte batut si iaurt), aflate la vanzare in magazinul Metro din Pitesti”.
“Mentionam ca in niciunul dintre celelalte magazine ale retelei Metro, produse ale furnizorului respectiv nu s-au aflat si nici nu se afla la comercializare”, au adaugat reprezentantii companiei, intr-un comunicat citat de Retail-fmcg.ro.
Anterior, si magazinele Profi au retras de la vanzare toate produsele societatii Lactate Bradet.
Auchan, Metro si Profi sunt singurele lanturi de supermarketuri care comercializau produsele lactate de la furnizorul din Arges.
Branza si pui cu E-coli
Inspectorii sanitari au anuntat luni ca au descoperit bacteria E-coli in produse lactate si carne de pui, in judetele Arges si Bacau. Aceasta e responsabila pentru imbolnavirea copiilor ajunsi in ultima perioada in stare grava la spital, multi fiind diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca branza de vaci contaminata cu E-coli era produsa de firma Lactate Bradet din Curtea de Arges.
“In urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au gasit E-coli in probele de branza de la Lactate Bradet din Curtea de Arges, care comercializeaza si produse traditionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de branza proaspata de vaci. De asemenea, in judetul Bacau inspectorii au gasit intr-un frigider carne de pasare recoltata dintr-o gospodarie personala”, a precizat Irimescu.
Mai mult, unul dintre cei trei copii din Arges, care au murit la Spitalul Marie Curie, a mancat branza de vaci in cazul careia ANSVSA a depistat bacteria E-coli, reiese din ancheta epidemiologica a Directiei de Sanatate Publica Arges.
ziare.com

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …