Saturday , July 20 2024

Botiş va fi anchetat de DNA pentru conflict de interese

Ioan Nelu Botiş va fi anchetat de DNA, după ce inspectorii de integritate au stabilit că fostul ministru al Muncii se face vinovat de conflict de interese. Totodată, ANI a sesizat procurorii anticorupţie şi în privinţa soţiei lui Ioan Botiş.
Fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş se face vinovat de conflict de interese, a decis, marţi, Agenţia Naţională de Integritate.
Reamintim că inspectorii ANI au început verificările fostului ministru al Muncii după ce în presă a apărut informaţia că soţia sa era consilier la o asociaţie care derulează programe pe piaţa muncii. Mai mult, sediul asociaţiei era într-un imobil ce aparţine familiei Botiş, iar soţia acestuia a fost plătită din bani europeni şi de la Guvern, în timp ce Botiş conducea Ministerul Muncii.
Potrivit ANI, asociaţia a primit fonduri europene de 500.000 de euro, în mandatul lui Botiş. Agenţia a sesizat DNA în legătură cu posibile infracţiuni comise cu fonduri europene de care s-ar face vinovaţi soţia fostului ministru, managerul proiectului, dar şi preşedintele fundaţiei Parteneriat Euroactiv Bistriţa.
Ioan Nelu Botiş a demisionat din funcţia de ministru al Muncii săptămâna trecută. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

Serviciile esențiale din întreaga lume își revin lent după “cea mai mare pană informatică” din istorie

Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga lume, inclusiv din sectoarele bancar, aeronautic, …