Tuesday , January 31 2023

Boris Johnson şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Externe al Marii Britanii

Boris Johnson şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Externe al Marii Britanii, devenind astfel al treilea ministru în ultimele 24 de ore care părăseşte guvernul pentru a nu susţine planul prim-ministrului Theresa May privind Brexitul, scrie The Guardian.
boris johnson

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „În această după-amiază, prim-ministrul a acceptat demisia lui Boris Johnson din funcţia de ministru de Externe. Va fi anunţat în curând înlocuitorul său. Prim-ministrul îi mulţumeşte lui Boris pentru munca depusă”.
Demisia sa vine la câteva ore după cea ministrului pentru Brexit, David Davis şi a adjunctului său, Steve Baker.
David Davis, un eurosceptic convins, în vârstă de 69 de ani, a demisionat duminică după o reuniune a lui May cu miniştrii săi care a condus la anunţul unui acord asupra voinţei de a păstra o relaţie comercială strânsă cu UE.
Johnson a fost reprezentantul campaniei pro-Brexit, Vote Leave iar demisia sa va accentua criza din jurul lui May şi creşte şansele unei moţiuni de cenzură.

Vezi si

Se înființează Registrul unic al vehiculelor înregistrate la nivelul localităților

Guvernul a decis, marţi, printr-o ordonanţă de modificare a OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile …

One comment

  1. ce baiet dragut asta, i-a bagat in cacat, si acum ii lasa cu ochii-n soare..!
    ( vina majora ptr Brexit e a lui si a celuilalt clown, Nigel Farage, au mintit de-au rupt sa voteze batranii Brexitul, si votantii, ca niste prosti veritabili, au votat pro, si dupa aia s-au dus acasa si au cautat pe Google ce inseamna Brexit )