Monday , December 5 2022

Borbely, scapat a doua oara de Parlament. Deputatii nu au aprobat urmarirea penala in cazul sau

borbely

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a scapat, pentru a doua oara, de urmarirea penala, cu ajutorul colegilor deputati, care nu au incuviintat solicitarea procurilor DNA. O prima reactie a venit de la UDMR, partidul din care face parte Borbely, relateaza ziare.com.
“De departe nu cred ca exista un caz Borbely. Exista mai multe cazuri in care una sau alta dintre Camere – e si cazul lui Vosganian – in care parlamentarii au facut scut in jurul colegului care a fost intr-o stare de necesitate.
Nu vorbesc nici de cazul Vosganian, nici de cazul Borbely. Este de-a dreptul ciudat, este o legislatie care nu este corecta”, a declarat fostul consilier prezidential Peter Eckstein-Kovacs, la Digi 24.
Laszlo Borbely isi pastreaza imunitatea, dupa ce Camera Deputatilor nu a incuviintat cererea procurorilor, astfel incat DNA sa poata incepe urmarirea penala impotriva fostului ministru al Mediului, intr-un dosar redeschis la inceputul acestui an. Este pentru a doua oara cand parlamentarii refuza sa-i ridice imunitatea parlamentarului.
Impotriva solicitarii DNA au votat 154 de deputati, in timp ce pentru cererea DNA s-au pronuntat doar 125 de deputati, in conditiile in care era nevoie de 147 de voturi pentru ridicarea imunitatii.
Laszlo Borbely, care este acuzat de trafic de influenta, le-a cerut miercuri, in plen, colegilor din Camera Deputatilor, sa voteze impotriva incuviintarii inceperii urmaririi penale impotriva sa, dupa cum au cerut procurorii DNA.
Fostul ministru al Mediului a sustinut ca nu exista probe noi in aceasta speta, in afara unui simplu denunt, pe care procurorii anticoruptie nici macar nu l-ar fi verificat.
Laszlo Borbely este acuzat ca, in anul 2011, ar fi primit foloase necuvenite in valoare de peste 192.000 de lei, dar si o suma de 50.000 de euro, pentru a interveni in favoarea celor de la care a primit foloasele si banii. Procurorii au cerut, astfel, ridicarea imunitatii lui Borbely.

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …