Tuesday , October 3 2023

Bombonica Dragnea, audiată la DNA. Este pusa sub acuzare

bombonica dragnea

Bombonica Dragnea a fost audiată la DNA, anunţă Realitatea Tv. Potrivit unor surse judiciare, Bombonica Dragnea ar fi fost chemată pentru a i se comunica acuzațiile de abuz în serviciu și calitatea de suspect în dosar.
În 2014, Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a clasat dosarul în care Bombonica Dragnea, soţia vicepremierul Liviu Dragnea, era cercetată pentru evaziune fiscală. Magistraţii susţin că nu există suficiente probe care să confirme vinovăţia acesteia. Dosarul a fost deschis în 2012, în urma unei sesizări făcute de ANAF. Inspectorii au făcut o serie de controale la compania SC Hotel Turris SA care operează un hotel în Alexandria. Această companie este deţinută de Bombonica Dragnea.
ANAF a susţinut că nu au fost plătite taxele către stat, prejudiciul fiind de 7,5 milioane euro, aproximativ 31,2 milioane de lei.
Ancheta procurorilor Principala acuzaţie adusă societăţii conduse de soţia lui Liviu Dragnea, Bombonica, cea care controlează Hotelul Turris de trei stele din oraş, este neplata impozitului pe profit şi a penalităţilor aferente, în valoare de 31,2 milioane de lei. 

 Potrivit Fiscului, problemele au început în ianuarie 2009, când Adunarea Generală a Acţionarilor a Hotelului Turris a decis transferul către Bombonica Dragnea al clădirii hotelului şi al terenului aferent pentru suma infimă de 214.320 de lei.
 

Vezi si

Wizz Air plătește 100 milioane euro pasagerilor cărora le-au fost anulate zborurile în această vară. 20% dintre ei sunt români

Compania aeriană low-cost Wizz Air le-a plătit pasagerilor compensaţii de 100 de milioane de euro …