Saturday , May 18 2024

Bombardamente la Damasc – zeci de rachete au lovit orasul, lasand in urma zeci de cadavre

damasc

Loviturile aeriene ale Guvernului sirian in zonele controlate de rebeli in apropiere de capitala Damasc s-au soldat cu cel putin 31 de morti, miercuri. In acelasi timp, rebelii au bombardat Damascul si au ucis cel putin 13 persoane, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.
Violentele vin inainte de vizita ministrului iranian de Externe la Damasc, cu scopul de a discuta un nou plan de oprire a razboiului civil din ultimii patru ani, scrie Reuters.
Avioanele de razboi ale regimului sirian au vizat cateva zone din districtul controlat de rebeli Ghouta, din suburbiile capitalei. Bombardamentele au dus la moartea a cel putin 31 de persoane si 120 au fost ranite.
In inregistrarile video postate pe Internet se pot vedea cum echipele de interventie si medicii scot de sub daramaturi cadavre arse in orasul Douma, la nord de Damasc.
In acelasi timp, insurgentii au atacat cu rachete Damascul. Peste 50 de rachete au lovit centrul capitalei si au ranit 60 de persoane.
Ministrul de Externe iranian Mohammad Javad Zarif este asteptat miercuri dupa-amiaza la Damasc, unde va discuta un nou plan de a pune capat razboiului. Iranul este un aliat crucial al presedintelui sirian Bashar al-Assad.
ziare.com

Vezi si

Un poliţist de frontieră din Ucraina a împuşcat mortal un bărbat care încerca să fugă în România. Polițistul a fost arestat

Autorităţile ucrainene au arestat un membru al Gărzii de Frontieră pentru uciderea cu un foc …