Saturday , December 10 2022

Bombardamente intense în SIRIA: 23 de lovituri aeriene ale SUA

bombardamente

Coaliția militară condusă de SUA a lansat 23 de lovituri aeriene care au vizat Statul Islamic în Siria și Irak, între care instalații petroliere folosite de gruparea militantă, a anunțat Combined Joint Task Force care conduce operațiunile, relatează DPA, infomrează Agepres.
Coaliţia internaţională coordonată de SUA a decis să atace resursele petroliere ale grupării Stat Islamic, armata americană distrugând duminică 116 camioane-cisternă în regiunea Deir Ezzor, din estul Siriei, informează marţi Radio France Internationale, în pagina online.
Potrivit unei declarații difuzate marți, sursa citată a anunțat că șase lovituri lansate luni în apropiere de trei orașe siriene au lovit câteva poziții de luptă precum și un punct de separare a petrolului și gazului al SI în apropiere de Abu Kamal și trei instalații petroliere în apropiere de Dayr Az Zawr.
În Irak, 17 atacuri aeriene lansate în apropiere de șase orașe au lovit numeroase ținte, între care poziții de luptă ale militanților, drumuri, unități tactice și un cartier general în Sinjar.
Coaliţia antiteroristă, de când a lansat ofensiva sa în urmă cu un an, nu a atacat până acum interesele petroliere ale SI, de teamă să nu ucidă civili. Înaintea bombardamentelor de duminică, aviaţia americană i-a avertizat pe şoferii camioanelor să se îndepărteze de vehicule.
Pentagonul s-a hotărât să atace obiectivele petroliere abia după ce a reflectat la modalitatea de a întrerupe pe perioadă determinată, de şase luni sau un an, fluxul de petrol de care beneficiază gruparea SI, fără a distruge permanent instalaţiile. “Războiul se va încheia. Nu vrem să distrugem aceste infrastructuri astfel încât să nu mai poată fi reparate”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului.
 

Vezi si

Premierul Ciucă: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivel de însărcinat cu afaceri, după rechemarea ambasadorului de la Viena

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că relațiile bilaterale dintre România și Austria au fost …