Tuesday , August 16 2022

Bomba folosita in atentatul din Londra a explodat partial: Au fost aproape norocosi. Putea fi mult mai rau

london

Londonezii au fost foarte norocosi, deoarece bomba plasata, vineri, intr-o rama de metrou pare ca nu s-a detonat in intregime, a declarat Magnus Ranstorp, un analist in domeniul terorismului de la Universitatea suedeza a Apararii.
Bomba a ars doar “partial”, iar o mare parte din dispozitiv si ambalajul ei au ramas intacte, a spus el vineri, dupa ce a studiat fotografii.
Acest lucru le va permite politiei si fortelor de securitate sa stabileasca cu mai multa usurinta ce substante chimice si ce metode au fost folosite la fabricarea bombei, a subliniat el.
“Au fost aproape norocosi cu aceasta (bomba). Ar fi putut sa fie mult mai rau”, a declarat Magnus Ranstorp.
Atacatorul a decis sa ascunda dispozitivul intr-o galeata si o plasa de plastic de cumparaturi si nu intr-un rucsac, noteaza el.
Din fotografii “se pare ca (dispozitivul n.red.) a fost facut in pripa. Probabil ca nu a fost amestecat prea bine”, a apreciat expertul.
In total, 22 de persoane au fost ranite, vineri dimineata, intr-o rama de metrou, in statia Parsons Green, in sud-vestul Londrei, in urma exploziei acestui dispozitiv exploziv improvizat (IED).

Vezi si

Pompierii români intervin în Franța pentru stingerea incendiilor la sud de Bordeaux (FOTO)

Misiunea pompierilor români în Franța continuă, iar luni intervin pentru stingerea incendiilor dîn zona Chapelle …