Saturday , October 23 2021

Bolnavii Covid din Timișoara vor fi transportați cu microbuze, pentru că ambulanțele nu mai fac față

În Timișoara, orașul cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19, ambulanţele abia mai fac faţă transportului pacienţilor bolnavi de coronavirus. Primăria municipiului a decis ca mai multe microbuze de la Societatea de Transport Public să fie pregătite pentru a fi puse la dispoziția Serviciului de Ambulanță Județean.

Primarul Timișoarei a anunțat că a demarat proceduri prin care mai multe mașini ale societăților comeriale aflate în subordinea Primăriei să fie puse la dispoziția SAJ.

secretarasite “Suntem într-o situaţie în care ambulanţele abia mai reuşesc să facă faţă. Încercăm să găsim maşini de la societăţile comericale din subordinea Primăriei să le punem la dispoziţia SAJ pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca să nu trebuiască să folosim ambulanţe. Pregătim microbuze ale Societatății de Transport Public Timişoara pe care să le folosim, dacă ambulanţele nu vor mai face faţă să aducă pacienţii la Babeş (Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara – n.r.) pentru recoltarea probelor. Avem pregătite microbuzele de la Societatea de Transport”, a precizat acesta, citat de Digi24.

Timișoara a ajuns la o rată de infectare de 7,63 de cazuri la mia de locuitori. La ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică erau 253 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19 la nivelul județului, cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …