Tuesday , October 4 2022

Bolnavii asimptomatici de COVID si cei sositi in tara din “zonele rosii” pot sta de azi în carantină la domiciliu

Un ordin publicat astazi în “Monitorul Oficial” permite infectaților cu COVID-19 care nu au simptome sa se refaca acasă, si nu in spital, în cazul în care locuiesc singuri sau daca și ceilalți membri ai familiei sunt infectați.

Persoanele infectate cu COVID-19 pot rămâne la domiciliu, pe parcursul refacerii, dacă sunt asimptomatice. E una dintre hotărârile consemnate azi în “Monitorul Oficial” prin Ordin de Ministru cu numărul 622/2020. Bolnavul va rămâne acasă pe semnătură dacă locuiește singur, în carantină la domiciliu. Dacă locuiește cu cineva care nu este bolnav, trebuie să fie separat de restul locatarilor. Dacă și ceilalți membri ai familiei sunt confirmați cu COVID-19, dar asimptomatici, aceștia pot sta împreună.

Mai mult, pot fi carantinați la domiciliu și cei veniți din străinătate, chiar din “zona roșie”, fără să mai fie dusi la centre de carantină, relateaza Libertatea.

Românii care revin în țară din așa-numitele zone roșii (Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie, Statele Unite, Turcia sau Iran, unde există transmitere comunitară extinsă a coronavirusului), care erau plasați până acum în centre de carantină, vor putea sta în premieră în carantină la domiciliu, “pe baza declaraţiei pe propria răspundere”, prevede acelasi Ordin al Ministerului Sănătății publicat astăzi în “Monitorul Oficial”. Condiția este ca spațiul să permită carantinarea individuală sau în condiţii de separare completă de restul locatarilor în acelaşi domiciliu.

Decizia vine într-un moment în care, potrivit declarațiilor oficialilor responsabili cu gestionarea crizei coronavirusului,în țara noastră este așteptat, în săptămânile următoare, vârful epidemiei, scrie si HotNews.

 

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …