Sunday , February 5 2023

Boicot si protest al Opozitiei in Senat, la dezbaterea Codului Penal

Parlamentarii partidelor de opozitie au parasit, marti, sala plenului, unde Senatul dezbate si va vota proiectul care aduce modificari Codului Penal, cu intentia de a nu asigura cvorumul necesar pentru votul final.
fara penali

Alesii USR au afisat pe holuri un banner cu mesajul “Fara penali”.
Senatorii USR, PNL si PMP au revenit, dupa cateva minute, in sala, cand au realizat ca absenta lor nu ar fi cauzat lipsa cvorumului.
La scurt timp dupa revenirea acestora, senatorul PSD, Adrian Tutuianu, care prezideaza sedinta de marti a plenului, a anuntat ca sunt 73 de senatori prezenti, astfel incat lucrarile pot continua. Alesii USR, reintorsi in sala s-au pozitionat in fata tribunei plenului si au tinut un banner mare cu mesajul “Fara penali”.
“Pentru a se consemna avem 113 semnaturi sunt prezenti 73 de membri ai Senatului, prin urmare lucrarile se pot desfasura”, a afirmat Adrian Tutuianu.
Comisia speciala pentru Legile Justitiei a dat, luni, raport de admitere proiectului de lege care aduce modificari Codului Penal.
Comisia a aprobat mai multe modificari la Codul Penal, printre care redefinirea grupului infractional organizat.
Tot luni, Comisia Iordache a eliminat complet articolul referitor la neglijenta in serviciu comisa de functionarul public si a adoptat propunerea PSD prin care se introduce un prag pentru abuzul in serviciu echivalent cu un salariu minim brut pe economie, insemnand 1.900 de lei.
ziare.com
sursa foto: Facebook Mihai Gotiu

Vezi si

Doi copii împreună cu tații lor şi un câine, salvați dintr-o mașină blocată în zăpada de peste un metru din Munții Sebeșului

Doi bărbaţi şi doi copii, însoţiţi de un câine, au rămas blocaţi în zăpadă de …