Boc a cerut miniştrilor să îşi prezinte public bilanţul pe 2010 şi proiectele majore pe 2011

reportersite
08 decembrie 2010, 15:13

Premierul Emil Boc a solicitat membrilor Cabinetului să prezinte public bilanţul propriei activităţi pe anul 2010 şi proiectele majore pe care le vor derula în 2011, precum şi să stabilească un program clar de investiţii prioritare pe anul viitor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit acestora, premierul a solicitat tuturor miniştrilor să organizeze în perioada următoare conferinţe de presă în care să prezinte un bilanţ pe anul 2010 şi proiectele majore pe care le au planificate pentru anul viitor.

„Premierul a cerut încă o dată miniştrilor să prezinte proiectele prioritare de investiţii, pentru care Guvernul trebuie să asigure finanţarea anul viitor, şi le-a solicitat să prezinte în conferinţe de presă ceea ce au realizat la fiecare minister în acest an şi care sunt proiectele importante pe care le vor realiza anul în 2011”, au precizat sursele citate.

Solicitarea primului-ministru vine după ce Fondul Monetar Internaţional a cerut Guvernului ca în 2011 să fie stabilit clar un program de investiţii prioritare pentru care să se asigure finanţare de la buget şi din fondurile europene.

În luna februarie, premierul Emil Boc a cerut miniştrilor să organizeze conferinţe de presă cel puţin o dată la două săptămâni, în care să prezinte principalele proiecte iniţiate, astfel încât să fie asigurată o mai bună comunicare, au declarat atunci, agenţiei MEDIAFAX, surse ministeriale.

După solicitarea premierului au fost organizate o serie de conferinţe de presă la Ministerele Muncii, Finanţelor, Dezvoltării Regionale, Mediului şi Culturii, sistem întrerupt după o scurtă perioadă.