Thursday , March 23 2023

Blocada Guvernului, cadoul sindicaliştilor pentru legea salarizarii

Marile confedera]ii pl\nuiesc instaurarea unei adev\rate blocade în jurul Palatului Victoria în urm\toarele s\pt\mâni. Potrivit unor surse sindicale, începând de luni vor fi ini]iate atât la nivelul Capitalei, cât şi în teritoriu, ample proteste împotriva legii pensiilor şi cea a salariz\rii. Sindicaliştii vor sa impuna cabinetului Boc acceptarea m\ririi salariului minim pe economie la cuantumul de 740 de lei. Totul ar urma sa culmineze peste doua s\pt\mâni cu impunerea unei adev\rate blocade în jurul sediului Guvernului.
Sindicatele aşteapta continuarea negocierilor cu Ministerul Muncii. Odata cu remanierea lui Mihai Şeitan şi nominalizarea lui Ioan-Nelu Botiş problemele sindicaliştilor nu s-au rezolvat. Sindicatele nu sunt foarte optimiste în privin]a rezolv\rii acestui conflict, deoarece în ciuda faptului ca Şeitan a fost schimbat, acordul Guvernului cu Fondul Monetar r\mâne în vigoare.
De aceea, marile confedera]ii sindicale sunt decise sa ridice din nou steagul protestelor pentru a se opune anumitor prevederi din legea pensiilor şi cea a salariz\rii pe care Guvernul vrea sa le implementeze.
Potrivit unor surse sindicale, ac]iunea va demara cu punerea în scena a unor ample proteste la nivelul capitalei, corelate cu ac]iuni similare în teritoriu. Apogeul ar urma sa fie atins peste doua s\pt\mâni, atunci când se preconizeaza organizarea unui adev\rat asediu psihologic asupra Guvernului.
Sindicaliştii spera astfel ca prin proteste sa ob]ina ceea ce nu au reuş]it pâna acum la masa negocierilor: salariul minim pe economie de 740 de lei, au mai declarat sursele citate. (ImpactNews)

Vezi si

Doi jandarmi au fost răniți de același glonț, după ce arma unuia s-a descărcat din greșeală 

Doi jandarmi au fost răniți, după ce arma unuia s-a descărcat din greșeală când erau …