Friday , September 30 2022

Blaga: Nu s-a schimbat cu nimic cu Dragnea la președinție în locul lui Ponta

 
blaga


Co-președintele PNL Alina Gorgiu a declarat, vineri, la Suceava, că nu crede că președintele PSD, Liviu Dragnea, chiar va iniția o moțiune de cenzură la adresa Guvernului tehnocrat pentru că aceasta ar genera instabilitate în România și acest lucru nu este dorit de nimeni, Gorghiu a spus într-o conferință de presă, referindu-se la recentele declarații ale liderului PSD Liviu Dragnea că i se pare o imprudență politică amenințarea unui guvern tehnocrat care are doar trei luni de la instalare. „Mi se pare o imprudență să ameninți prin diverse voci, inclusiv prin vocea ta, un Cabinet tehnocrat al cărui mandat este de trei luni de zile până în acest moment cu moțiunea de cenzură pentru că nu ești pe aceeași lungime de undă cu ei”, a spus liderul liberal.
Ea consideră că aceasta e o atitudine de „un politician mic” și nu de un om de stat care are pretenția că vrea să fie exponentul toleranței în România, a echilibrului. „Nu cred că cineva poate avea inconștiența să genereze instabilitate în România printr-o moțiune de cenzură. Am auzit această amenințare, dar cred că e o amenințare fluturată la geam de domnul Dragnea. Nu cred că va concretiza acest demers pentru că realmente o țară întreaga s-ar uita la domnia sa ca la cineva care a dezechilibrat România într-un moment important”, a spus Gorghiu.
Ea a apreciat că schimbarea a nouă prefecți făcută joi de Guvern este un început de „depesedizare”. Gorghiu a menționat că nu laudă acest demers, dar a menționat că PNL a cerut la învestirea guvernului depesedizarea instituțiilor.
Ea consideră că este un început care nu este suficient mai ales că sunt cazuri de prefecți care țin ședințele de partid în sediile PSD, prefecți care cheamă primarii PNL să-i șantajeze dacă nu vin la PSD, sau de prefecți care și-au anunțat informal candidaturile la alegerile locale din partea PSD, ALDE, UNPR.
„Cred că acești oameni care au calitatea de prefect și sunt trup și suflet cu carnetul de partid alături de PSD, sabotează interesul public și sabotează Guvernul din interior”, a spus Gorghiu care și-a exprimat speranța că va vedea cât mai repede o evaluare finală a acestui grup de înalți funcționari publici și crede că trebuie făcută și o analiză a întregii administrații pentru că fiecare instituție din România este populată cu oameni care nu fac altceva decât să slujească interesul PSD.
„Cer guvernului să nu se lase șantajat de declarațiile pe care PSD, pe diverse voci, în diverse chei, șantajează Guvernul. Azi șantajează cu o moțiune de cenzură, mâine cu o moțiune simplă, poimâine șantajează cu o remaniere, răspoimâine cu legea defăimării și tot așa. Important este că Guvernul își știe menirea că are un program de guvernare, că are o agendă publică pe care trebuie să o respecte și să țină cont doar de interesul public și să nu țină cont de șantajul obscen al PSD”, a spus Gorghiu.
La rândul său, co-președintele PNL Vasile Blaga a salut decizia premierului de a înlocui prefecți.
„E poate un pic cam târziu, au trecut trei luni, dar sper să continue în ritm accentuat împotriva a tot ce lansează pe piață Liviu Dragnea și colegii domniei sale”, a spus Blaga.
El a adăugat că mai nou, Liviu Dragnea amenință pe toată lumea și pe PNL și pe premier că ar fi format un grup infracțional organizat pentru că doresc alegeri în două tururi de scrutin.
„Amenință pe toate căile premierul pentru că așa este PSD. Nu s-a schimbat cu nimic cu Dragnea la președinție în locul lui Ponta. Ei sunt adepții teoriei clasice: „și cu slănina în pod și cu sufletul în rai”, adică să aibă și toți prefecții și toate deconcentratele toți secretarii de stat”, a spus Blaga. (O.S.)

Vezi si

Recomandările Sinodului BOR pentru spovedanie: Evitarea glumelor inadecvate și a gesturilor indecente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a adoptat în ședința de joi o serie …