Friday , February 3 2023

BIRO ROZALIA, propunerea UDMR pentru postul de VICEPREMIER şi de ministru al Culturii

biro-rozalia

Biro Rozalia, preşedintele CRU al UDMR, este propunerea Uniunii pentru funcţiile de ministru al Culturii şi de vicepremier, în locul lui Kelemen Hunor care va pleca din cele două posturi la data de 1 august.
Conducerea UDMR a decis ca Rozalia Biro, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, să fie propusă pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii, în locul lui Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor a precizat că a avut luni o discuţie cu Biro Rozalia, căreia i-a propus să accepte nominalizarea pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier. “După câteva ore m-a contactat şi mi-a zis că va accepta această nominalizare”, a relatat liderul UDMR.
Liderul UDMR a precizat că, fiind vorba despre cumularea celor două funcţii din Guvern, a căutat o soluţie care să corespundă.
“Doamna Biro Rozalia este preşedintele CRU, care conform Statutului este a doua funcţie în UDMR şi era firesc, în condiţiile date, să fie persoane care va asuma funcţiile din Guvern”, a adăugat Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a spus că această nominalizare va fi validată şi de CRU, iar până la 1 august, când el se va retrage din Guvern, se va afla pe masa premierului Victor Ponta.
Kelemen Hunor a decis să demisioneze, de la 1 august, din funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Culturii.
Au fost vehiculate mai multe nume pentru fotoliul de viceprmier, între care şi cel al Rozaliei Biro, presedintele Consiliului Reprezentativ al UDMR.
 

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …