Monday , September 26 2022

Bill Gates se retrage din consiliul director al Microsoft

Bill Gates a anunțat că se retrage din consiliul director al Microsoft, companie pe care a co-fondat-o împreună cu Paul Allen în 1975. Anunțul a fost făcut de către Gates într-o postare pe rețeaua de socializare LinkedIn. Miliardarul în vârstă de 64 de ani se va concentra pe activitățile caritabile pe care le desfășoară prin intermediul Bill and Melinda Gates Foundation.

Gates se va retrage și din consiliul director al companiei de investiții Berkshire Hathaway, fondată de legendarul investitor Warren Buffett. Co-fondatorul Microsoft a anunțat că se va concentra, prin intermediul fundației, pe subiecte precum educația, sănătatea și protejarea mediului înconjurător.  Gates va continua să consilieze Microsoft, compania care dezvoltă cel mai popular sistem de operare pentru desktop, Windows.

Nu a fost anunțat un înlocuitor pentru Gates. Consiliul director al Microsoft va continua deocamdată să funcţioneze cu 12 membri.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …