Sunday , October 2 2022

Bilantul victimelor dezinsectiei de la Timisoara: 8 adulti si 12 copii internati, iar trei persoane au murit

Ministerul Sanatatii anunta ca, dupa deratizarea de la Timisoara, pe parcursul zilei de luni, 12 copii si 8 adulti au fost internati in spital, acestia fiind in stare buna, cu o evolutie favorabila.

Libertatea a vorbit cu seful UPU Timis, care a descoperit ca prin 112 s-au primit apeluri din aceeasi zona si care a declarat ca este vorba de o neurotoxina ce actioneaza diferit in functie de varsta si de rezistenta organismului.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis, luni, la ora 18.00, un numar de opt adulti erau internati la Spitalul Judetean si noua copii la Spitalul “Louis Turcanu”. Toti locuiesc in blocul in care s-a facut deratizare si dezinsectie.

ISU Timis a anuntat, de asemenea, ca a finalizat masuratorile la restaurantul si la clubul unde dezinsectia a fost facuta de aceeasi firma si nu s-au identificat substante periculoase in aer.

ISU Timis nu a precizat, insa, daca cele doua locatii vor fi redeschise publicului.

Peste cateva ore, Ministerul Sanatatii a anuntat ca la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” din Timisoara se afla internati 12 copii si 5 adulti insotitori, iar la Spitalul Judetean de Urgenta sunt internati 8 adulti, in stare stabila.

Ministerul Sanatatii a mai precizat ca aceste cifre sunt in dinamica si ca la locul de cazare propus de autoritati au fost transportate 4 persoane.

surse: ziare.com, Libertatea

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …