Friday , January 27 2023

UPDATE: Bilanțul a urcat la 74 de morți in urma incendiilor din Grecia

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile de vegetaţie din împrejurimile Atenei, Grecia trecând prin cea mai mare criză provocată de incendii în ultimii zece ani.
grecia1

UPDATE: Incendiile devastatoare fac noi victime. Bilanțul oficial a crescut la 74 de morți.
Bilanțul morților a ajuns la 60 de persoane, potrivit ultimelor informații oficiale, desi presa avanseaza cifra de 80. Unii au murit arsi, altii inecati, incercand sa se refugieze in apa. Cel puţin 200 de oameni, între care multi copii, care fugeau din fata flacarilor sunt răniţi, unii cu arsuri grave.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis marţi că Ambasada României la Atena a făcut, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de incendiile de vegetaţie din Grecia, iar până acum nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.
MAE precizează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă:+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.
Potrivit Crucii Roşii, 26 de trupuri au fost găsite în curtea unei vile din satul Mati, aflat pe coastă. Înainte de transmiterea acestei informaţii, bilanţul morţilor era de 24, informează BBC.
Autorităţile au folosit bărci şi elicoptere pentru a evacua oamenii din zona plajelor şi au anunţat că au nevoie de asistenţă internaţională.
Sute de pompieri încearcă să stingă focul.
Zece turişti sunt căutaţi, după ce au fugit din calea incendiului într-o barcă.
„Vom face tot ce este omeneşte posibil pentru a-l controla”, a spus prim-ministrul Alexis Tsipras. El şi-a scurtat o vizită programată în Bosnia şi Herţegovina, pentru a coordona acţiunile de salvare din ţara sa, pe care pompierii le-au caracterizat drept „extrem de dificile”.
Cele mai multe dintre victime au fost prinse în Mati, aflat la 40 de kilometri nord-est de Atena, şi au murit în casele lor ori în maşini.
surse: Agerpres, Digi 24

Vezi si

Restaurantele trebuie să treacă în meniuri, până la 15 martie, numărul de E-uri pentru fiecare produs și să explice din ce este alcătuit

Restaurantele mai au timp până la 15 martie să treacă în meniuri numărul de „E-uri” …