Friday , December 9 2022

Bilant devastator in Italia: 349 de morti din cauza coronavirusului, din care 202 in Lombardia

Autoritățile din Italia au anunțat noul bilanț al situației generate de epidemia de coronavirus. Numai în Lombardia – regiunea considerată unul dintre focarele din Italia – s-au înregistrat, luni, 202 morți. În două zile, aici au murit peste 450 de oameni.

Luni au murit în Italia 349 de oameni din cauza coronavirusului, un bilanț ușor ameliorat față de duminică, când au fost 368.

În total, în Italia au murit până acum 2.158 de oameni, în timp ce în China, țara cea mai afectată și unde numărul de îmbolnăviri este de 80.880, s-au înregistrat, în mai bine de două luni și jumătate, 3.213 decese.

Cu o rată de 462,8 îmbolnăviri la un milion de locuitori, Italia cunoaște însă cel mai accelerat fenomen de răspândire a bolii. Luni au fost confirmate încă 3.233 de cazuri, ceea ce ridică numărul total de îmbolnăviri din Italia la 27.980. Este pe locul 2 în lume, după China, iar în prezent sunt la terapie intensivă în Italia 1.851 de pacienți.

Ca să vă dați seama de proporții, ziarul local din Bergamo a avut în ultimul număr 11 pagini numai cu anunțuri despre decese.

Luni dimineață, ministrul transporturilor din Italia a semnat un decret prin care izolează practic insula Sicilia de restul țării. Nu vor mai fi curse navale de pasageri către insulă, ci doar comerciale. Singura variantă de legătură rămân două curse aeriene care vor lega Palermo de capitala Italiei, de Roma.

Guvernul a emis și un nou decret cu măsuri economice, care are scopul de a ajuta familiile afectate, industria, dar și sistemul sanitar. 25 de miliarde de euro vor fi împărțite spre diferite sectoare în încercarea de a relansa economia grav afectată de această epidemie.

Vezi si

Meteo. Vremea se răcește drastic începând de luni, cu maxime negative și minime de -10 grade

De luni, 12 decembrie, vremea se va rãci semnificativ în România. Temperaturile maxime se vor …