Belgia sprijina aderarea României la Schengen până la sfârşitul anului

reportersite
28 mai 2013, 13:29

schengenMinistrul belgian de Externe, Didier Reynders, l-a asigurat marţi, la Bruxelles, pe şeful diplomaţiei române Titus Corlăţean că Belgia sprijină în continuare o decizie pozitivă privind aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen până la finalul acestui an.

Şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu omologul său belgian, Didier Reynders, cei doi discutând despre teme europene în care România are nevoie de sprijinul Belgiei. Pe agenda discuţiilor s-a aflat şi intrarea României în spaţiul Schengen.

„Domnul ministru mi-a confirmat în continuare sprijinul Belgiei pentru o decizie pozitivă până la finalul acestui an. Am discutat pe tema reformelor în domeniul justiţiei, au fost salutate măsurile şi paşii pozitivi din ultima perioadă ceea ce este un lucru bun, pentru că asigură şi un anumit confort suplimentar investitorilor străini în România”, a spus Titus Corlăţean după întrevederea cu Reynders.

La rândul său, şeful diplomaţiei belgiene a spus că „vom avea, sper, un raport pozitiv în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, privind posibilitatea de a merge în această direcţie”.

Alte aspecte discutate au fost relaţiile politice şi economice, ministrul român de externe afirmând în acest sens că România încurajează investiţiile belgiene, într-o perioadă despre care şi Didier Reynders a afirmat că este foarte bună pentru România.

„Vorbim de o perioadă şi de stabilitate politică, dar şi economică, cu o perspectivă de creştere economică care se confirmă în cazul României. Şi aici s-a putut remarca că la nivelul ansamblului statelor membre UE, România este între cele numai câteva ţări care au creştere economică”, a menţionat Corlăţean.