Sunday , September 25 2022

Bebeluş în stare gravă, plimbat între spitale două săptămâni. Ministrul Sănătăţii cere demisii

bebelus arges

Încă doi copii din judeţul Argeş au fost internaţi, miercuri, în Bucureşti. Unul dintre micuţi este din Curtea de Argeş, iar celălalt din Mioveni. Cazul unuia dintre bebeluşi este revoltător deoarece copilul a fost plimbat între spitalele din Piteşti şi Bucureşti timp de aproape două săptămâni, iar acum starea lui este deosebit de gravă. Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, prezent miercuri seara la spitalul “Marie Curie”, a declarat că se impune demisia conducerii Spitalului din Piteşti.
Copilul de doar un an şi patru luni, grav bolnav, a fost plimbat între spitalele din Piteşti şi Bucureşti preţ de aproape două săptămâni. Băiatul a ajuns miercuri la Spitalul Marie Curie. În doar câteva ore starea lui de sănătate s-a agravat.
În doar câteva ore, medicii l-au diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic în stare gravă. În prezent, este internat la secția de nefrologie și s-ar putea, chiar în această noapte, să fie transferat pe secția de anestezie și terapie intensivă pentru că are hemoragii masive.
Situația copilului cu sindrom hemolitic-uremic care a fost adus miercuri la Spitalul Marie Curie de la Spitalul de Pediatrie din Pitești era cunoscută de personalul medical al unității sanitare încă din data de 13 februarie, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
“Din primele verificări efectuate, potrivit informării transmise de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, situația acestui copil era cunoscută de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești încă din data de 13 februarie, când copilul a fost a adus de părinți pentru consult de specialitate, acuzând febră și scaune diareice. Cu această ocazie, în regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. La data de 14.02.2016, copilul a fost transportat de părinți la o clinică privată din București, unde au fost efectuate o serie de analize. La data de 21.02.2016, ora 8,30, copilul s-a prezentat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde a fost consultat și i s-a pus diagnosticul de ‘enterocolită dizenteriformă și rectoragii’. Pentru excluderea patologiei chirurgicale, copilul a fost îndrumat pentru consult de specialitate la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a ajuns la ora 8,59, potrivit fișei pacientului de la Unitatea de Primiri Urgente a acestui Spital. Ca urmare a investigațiilor derulate la această unitate spitalicească, a fost exclusă patologia chirurgicală, recomandându-i-se revenirea la Institutul Matei Balș, unde copilul era așteptat în vederea internării”, precizează MS în comunicatul citat.
Totodată, MS arată că în aceeași zi părinții au transportat copilul la Spitalul Victor Babeș, unde s-a constatat, la camera de gardă, că pacientul este echilibrat iar după ce s-a efectuat o nouă serie de investigații, care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, adenovirus absent, Salmonella absent, Shigella absent, i s-a recomandat tratament simptomatic și revenire în caz de agravare, cu diagnosticul de Enterocolita acută.
MS adaugă că marți, 23 februarie, la orele 22,18, părinții s-au prezentat cu copilul la UPU din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești, unde pacientul a fost diagnosticat cu ”boală diareică acută enteroinvazivă, cu Sindrom de Deshidratare Acut 5% și sindrom febril asociat”.
”Copilul a fost internat, iar în urma investigațiilor s-au constatat semne de infecție, deși rezultatul coproculturilor s-a menținut negativ”, se mai arată în comunicatul citat.
MS mai arată că miercuri, la ora 12,20, conform datelor DSP Argeș, a fost solicitat transferul la Spitalul Marie Curie București, fără a se raporta cazul către Direcția de Sănătate Publică Argeș, în conformitate cu reglementările în vigoare.
”În aceeași zi, în jurul orei 15,00 pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Secția de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sânge și coproculturi, în urma cărora s-au evidențiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Din coprocultură, în urmă testării, s-a pus pus în evidență prezenta Verotoxinei secretate de o tulpină de Escherichia Coli. Pacientului i s-au administrat soluții de reechilibrare hidroelectrolitică, plasmă, masă trombocitară, în vederea instalării cateterului de dializă peritoneală. Starea pacientului este stabilă, însă prognosticul este rezervat”, adaugă MS.
Ministrul Sănătăţii cere demisia conducerii Spitalului din Piteşti.
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a mers, miercuri seara, la spitalul “Marie Curie” pentru a vedea copilul de un an şi patru luni, transferat astăzi în Capitală, a cărui stare s-a deteriorat, declarând la plecare că se impune demisia conducerii Spitalului din Piteşti.
“Am consultat foile de observaţie. Până în acest moment nu s-a pus problema în niciun moment de acest sindrom. Până azi. Nici analizele nu au relevat aşa ceva. Starea era cu totul alta ieri. Azi a fost transferat de la Piteşti. Este la terapie, starea lui e stabilă, va fi dializat. Ancheta de până acum … sunt foarte, foarte nemulţumit, am instituit ancheta internă, am rechemat şeful Corpului de control de la Timişoara, pentru a relua întreg cazul. Şi INSP este în alertă. Am constatat şi sunt extrem de nemulţumit că din nou, deşi am precizat ca astfel de cazuri să fie raportate direct Direcţiei Sanitare. Am constatat că nu s-a făcut asta. Cer demisia conducerii Spitalului din Piteşti”, a declarat ministrul Sănătăţii, pentru sursa citată.
realitatea.net
 

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …