Saturday , February 24 2024

BCR a pus punct colaborării cu George Buhnici, după remarcile sexiste ale acestuia: „L-am anunțat că vom încheia parteneriatul cu el”

BCR a anunțat că întrerupe colaborarea cu influencerul George Buhnici, după unele declarații care au stârnit o adevărată furtună în spațiul public din România. Buhnici și-a lăudat soția pentru aspectul „de minoră” pe care îl are și a declarat, fără perdea, că atunci când e în vacanță la mare îi place să se uite la „țâțe și buci”.

După ce inițial luni au refuzat să se amestece în subiect, iar marți s-au răzgândit și s-au delimitat de declarațiile lui Buhnici, astăzi reprezentanții BCR au revenit cu un nou comunicat în care precizează că au vorbit cu influencerul în ultimele zile și lasă să se înțeleagă că acesta nu are de gând să ceară scuze. Iar în aceste condiții, Banca Comercială Română renunță la contractul cu Buhnici.

„Situația din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noștri, George Buhnici, ne-a pus în poziția de a reacționa la acest derapaj. Am respins și vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism și discriminare în limbajul public. Totuși, am crezut și credem în a doua șansă, nu în execuții sumare, în piața publică. Continuăm să credem că orice greșeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greșit.

Adevărul simplu spus este ca am așteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulți ani) poziția lui la reacția publicului și, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el.

Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă și nuanță, implicită sau explicită”, a precizat BCR.

De asemenea, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) analizează declaraţiiile lui George Buhnici. El riscă o amendă contravenţională între 2.000 şi 100.000 de lei, dacă va fi găsit vinovat de CNCD, însă poate ataca în justiţie o eventuală decizie nafavorabilă.

Vezi si

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu mai au voie să se apropie la o distanță mai mică de 5 kilometri de frontiera cu România 

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi …