Saturday , December 3 2022

Basescu vrea reorganizarea administrativa a tarii

Preşedintele Traian Băsescu susţine necesitatea reorganizării administrativ-teritorială a ţării. O organizare într-un număr de unităţi administrative va permite o organizare a banilor mult mai eficientă, spune şeful statului, prezent la un forum pe teme economice.
Este nevoie de o reorganizare administrativă a ţării pentru a permite investiţiilor să se deruleze. O spune preşedintele Traian Băsescu, care a mai adăugat că va explica personal care sunt avantajele si dezavantajele acestei măsuri.
“Eu nu neg dreptul oamenilor politici de a avea proiecte şi de a încerca să obţină finanţare pentru ele. Dar pentru a diminua impactul dirijării politice a resurselor, o soluţie e reorganizarea administrativă. Avem comune cu câteva sute de oameni care nu-şi pot asigura din taxe şi impozite nici măcar funcţionarea Primăriei. De ce mai ţin comuna?”, spune preşedintele Traian Băsescu.
Totodată, şeful statului a criticat şi referendumul pentru Legea Capitalei. “Nu e nevoie de niciun referendum. Aici, Paramentul hotărăşte. Mi se pare că s-a exagerat. Cetăţeanul nu ştie ce e în spatele dorinţei lui. Primarul nu poate să facă ce vrea el… Bucureştenii nu realizează ce înseamnă 7 consilii în oraş… Tre să-l satisfaci până şi pe cei care plantează panseluţe…”, explică Băsescu.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …